Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Definitie of bewijs?

Ik vind in leerboeken de volgende tekst:

We definieren: sin z= (e^(iz)-e^(-iz))/2i
Ik kan hiervoor geen bewijs vinden, wel voor reele getallen (via euler formule). Bestaat hiervoor een bewijs of is het echt een definitie? En kan dat laatste zo maar?
Bedankt!

G. Zwe
Ouder - maandag 8 september 2014

Antwoord

Met eiz = cos(z) + i.sin(z) en e-iz = cos(z) - i.sin(z) krijg je na optelling van beide gelijkheden de gewenste formule.

Voor een definitie is geen bewijs te leveren maar uiteraard kiest men de definitie op dusdanige wijze dat (in dit geval) sin(z) aansluit bij wat al bekend was van de functie y = sin(x) in het reële geval.

MBL
maandag 8 september 2014

 Re: Definitie of bewijs? 

©2001-2024 WisFaq