\require{AMSmath} Periode omzetten naar graden en radialen ik geraak er niet aan uit hoe je van een periode de graden en de radialen moet uitberekenen, en als je u graden en radialen hebt hoe je u periode moet uitberekenen·3/12T = ?? = ??· ?? = 90° = $\pi$/2rad· ?? = 360° = 2x$\pi$rad mathea Overige TSO-BSO - zondag 7 september 2014 Antwoord In 't algemeen geldt voor de harmonische trilling:$\Large h(t) = a + b \cdot \sin \left( {c\left( {t - d} \right)} \right)$$h(t)$: hoogte op t$a$: evenwichtsstand$b$: amplitude$c=\frac{{2\pi }}{T}$ met $T$: trillingstijd$d$: horizontale verplaatsing t.o.v. ODe periode of de trillingstijd is gelijk aan $\large\frac{{2\pi }}{c}$.Dat is dan allemaal in radialen. Radialen kan je omrekenen in graden natuurlijk en andersom. Helpt dat?Omrekenen van graden naar radialen en andersomAmplitude, nulpunten, periode en toppenRe: Re: Amplitude, nulpunten, periode en toppen WvR zondag 7 september 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik geraak er niet aan uit hoe je van een periode de graden en de radialen moet uitberekenen, en als je u graden en radialen hebt hoe je u periode moet uitberekenen·3/12T = ?? = ??· ?? = 90° = $\pi$/2rad· ?? = 360° = 2x$\pi$rad mathea Overige TSO-BSO - zondag 7 september 2014
mathea Overige TSO-BSO - zondag 7 september 2014
In 't algemeen geldt voor de harmonische trilling:$\Large h(t) = a + b \cdot \sin \left( {c\left( {t - d} \right)} \right)$$h(t)$: hoogte op t$a$: evenwichtsstand$b$: amplitude$c=\frac{{2\pi }}{T}$ met $T$: trillingstijd$d$: horizontale verplaatsing t.o.v. ODe periode of de trillingstijd is gelijk aan $\large\frac{{2\pi }}{c}$.Dat is dan allemaal in radialen. Radialen kan je omrekenen in graden natuurlijk en andersom. Helpt dat?Omrekenen van graden naar radialen en andersomAmplitude, nulpunten, periode en toppenRe: Re: Amplitude, nulpunten, periode en toppen WvR zondag 7 september 2014
WvR zondag 7 september 2014
©2001-2024 WisFaq