Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 73780 

Re: Formule omwerken

hoe ga je van (-b2+4ac)/4a2
naar (-b2+4ac)4a
je moet toch zowel een a kunnen schrappen bij 4ac als bij -b2 om een a te kunnen schrappen in de noemer?

Tim B.
2de graad ASO - zondag 31 augustus 2014

Antwoord

Als je {\left( {x + \frac{b}{{2a}}} \right)^2 + \frac{{ - b^2 + 4ac}}{{4a^2 }}} vermenigvuldigt met a dan moet je zowel de eerste als de tweede term vermenigvuldigen met a.

Als je {\frac{{ - b^2 + 4ac}}{{4a^2 }}} vermenigvuldigt met a dan wordt dat \frac{{ - b^2 + 4ac}}{{4a}} .

Die haakjes staan er dus niet allemaal voor niets!

WvR
zondag 31 augustus 2014

©2001-2025 WisFaq