\require{AMSmath} Bewijs in goniometrie Goede avond,Als sina+cosa=k dan is |sina-cos|=?Het antwoord zou √(2-k2) moeten zijn...Een of meer tips erg welkom, denk ik...Waarvoor oprechte dank. Rik, L Iets anders - zaterdag 30 augustus 2014 Antwoord (sina - cosa)2 =sin2a + cos2a - 2.sina.cosa =1 - 2.sina.cosa = (2 - 1) - 2.sina.cosa =2 - (1 + 2.sina.cosa) =2 - (sin2a + cos2a + 2.sina.cosa) =2 - (sina + cosa)2 = 2 - k2Dussina - cosa = ±√(2-k2)en|sina - cosa| = √(2-k2) LL zaterdag 30 augustus 2014 Re: Bewijs in goniometrie ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Goede avond,Als sina+cosa=k dan is |sina-cos|=?Het antwoord zou √(2-k2) moeten zijn...Een of meer tips erg welkom, denk ik...Waarvoor oprechte dank. Rik, L Iets anders - zaterdag 30 augustus 2014
Rik, L Iets anders - zaterdag 30 augustus 2014
(sina - cosa)2 =sin2a + cos2a - 2.sina.cosa =1 - 2.sina.cosa = (2 - 1) - 2.sina.cosa =2 - (1 + 2.sina.cosa) =2 - (sin2a + cos2a + 2.sina.cosa) =2 - (sina + cosa)2 = 2 - k2Dussina - cosa = ±√(2-k2)en|sina - cosa| = √(2-k2) LL zaterdag 30 augustus 2014
LL zaterdag 30 augustus 2014
©2001-2025 WisFaq