Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omtrekinhoud

als ik handbagage meeneem is de totale afmeting l+b+h 158cm
wat is nu de formule voor de beste afmeting voor de koffer met de grootste inhoud

bedankt voor het meedenken

G More
Iets anders - dinsdag 26 augustus 2014

Antwoord

Een kubus. Dat volgt uit de ongelijkheid van rekenkundig en meetkundig gemiddelde:
$$
\sqrt[3]{lbh}\le\frac{l+b+h}{3}
$$
met gelijkheid alléén als $l=b=h$.

Zie Rekenkundig en meetkundig gemiddelde

kphart
dinsdag 26 augustus 2014

©2001-2024 WisFaq