\require{AMSmath} Limiet Hallo,Graag zou ik hulp willen bij het berekenen van het volgende limiet:Lim 1/(x - 2) - 4/(x2 - 4)x$\to$2x2 - 4 = (x+2)(x-2)De antwoorden van beide weet ik. Ik weet echter niet hoe ik deze limieten moet berekenen. Ik hoop dat u me hier verder mee kunt helpen.Alvast bedankt! Mischa Student universiteit - maandag 25 augustus 2014 Antwoord $\large\mathop {\lim }\limits_{x \to 2} \frac{1}{{x - 2}} - \frac{4}{{x^2 - 4}}$Het plan? Onder één noemer zetten...$\large\begin{array}{l} \mathop {\lim }\limits_{x \to 2} \frac{1}{{x - 2}} - \frac{4}{{x^2 - 4}} = \\ \mathop {\lim }\limits_{x \to 2} \frac{1}{{x - 2}} - \frac{4}{{\left( {x - 2)(x + 2} \right)}} = \\ \mathop {\lim }\limits_{x \to 2} \frac{{x + 2}}{{\left( {x - 2} \right)\left( {x + 2} \right)}} - \frac{4}{{\left( {x - 2)(x + 2} \right)}} = \\ \mathop {\lim }\limits_{x \to 2} \frac{{x - 2}}{{\left( {x - 2} \right)\left( {x + 2} \right)}} = \\ \mathop {\lim }\limits_{x \to 2} \frac{1}{{x + 2}} = \frac{1}{4} \\ \end{array}$Dat is ook toevallig:-) WvR maandag 25 augustus 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Graag zou ik hulp willen bij het berekenen van het volgende limiet:Lim 1/(x - 2) - 4/(x2 - 4)x$\to$2x2 - 4 = (x+2)(x-2)De antwoorden van beide weet ik. Ik weet echter niet hoe ik deze limieten moet berekenen. Ik hoop dat u me hier verder mee kunt helpen.Alvast bedankt! Mischa Student universiteit - maandag 25 augustus 2014
Mischa Student universiteit - maandag 25 augustus 2014
$\large\mathop {\lim }\limits_{x \to 2} \frac{1}{{x - 2}} - \frac{4}{{x^2 - 4}}$Het plan? Onder één noemer zetten...$\large\begin{array}{l} \mathop {\lim }\limits_{x \to 2} \frac{1}{{x - 2}} - \frac{4}{{x^2 - 4}} = \\ \mathop {\lim }\limits_{x \to 2} \frac{1}{{x - 2}} - \frac{4}{{\left( {x - 2)(x + 2} \right)}} = \\ \mathop {\lim }\limits_{x \to 2} \frac{{x + 2}}{{\left( {x - 2} \right)\left( {x + 2} \right)}} - \frac{4}{{\left( {x - 2)(x + 2} \right)}} = \\ \mathop {\lim }\limits_{x \to 2} \frac{{x - 2}}{{\left( {x - 2} \right)\left( {x + 2} \right)}} = \\ \mathop {\lim }\limits_{x \to 2} \frac{1}{{x + 2}} = \frac{1}{4} \\ \end{array}$Dat is ook toevallig:-) WvR maandag 25 augustus 2014
WvR maandag 25 augustus 2014
©2001-2024 WisFaq