Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 73749 

Re: Voorwaartse kracht

Euh, ik ben maar een eenvoudige stuwadoor uit de haven en heb geen idee hoe ik dat moet berekenen. Kun je me een beetje op weg helpen,
Mvg Eek

Eek
Iets anders - maandag 25 augustus 2014

Antwoord

Beste Eek,

60 km/uur = 162/3 meter/seconde.
Elke seconde neemt de snelheid af met 4,5 m/s. Het duurt dus (162/3)/4,5= 3,7 seconden voordat de caravan stilstaat.

De beginsnelheid is 162/3 meter/seconde, de eindsnelheid is nul. De gemiddelde snelheid is dan (162/3)/2= 81/3 m/s.

De afgelegde weg tijdens het vertragen wordt dan 3,7 x 81/3 $\approx$ 30,9 meter.

GHvD
maandag 25 augustus 2014

©2001-2024 WisFaq