Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten bepalen

Gegeven:

f(x)=-0,5x2+2x-1 en g(x)=-5

Gevraagd:
  1. bepaal de eventuele snijpunten van de grafieken van deze functies
  2. voor welke waarde van x geldt; f(x)$>$g(x)
Ik snap hier niks van het is voor mij Chinees...

Jordy
2de graad ASO - zondag 24 augustus 2014

Antwoord

Bij a.

Gelijk stellen en de vergelijking oplossen!

$-0,5x^2+2x-1=-5$

Bij b.



Maak een schets. f is een bergparabool (zie hierboven) en g is een horizontale rechte $y=-5$. Je hebt de $x$-coördinaten van de snijpunt al berekend bij a., dus trek je conclusies!

WvR
zondag 24 augustus 2014

©2001-2025 WisFaq