Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinusoide, de periode in de formule

Beste Wisfaq,
Ik ben een zelfstudeerder die alles uit boeken en van internet haalt. Probleem: de formule van de sinuoide. De periode wordt soms geschreven als 2phi/c, in andere sites of boeken is c: 2phi/de periode. Welke moet ik kiezen?
Vr. gr.
A.M.C. Barents

A.M.C.
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 20 augustus 2014

Antwoord

Volgens mij klopt beide wat je zegt.

Immers:

$
\sin (cx + d)
$

periode = $ \frac{{2\pi }}{c}$

maar dan ook

c= $ \frac{{2\pi }}{{periode}}$

ofwel als: $
p = \frac{{2\pi }}{c} \Rightarrow c = \frac{{2\pi }}{p}
$

Dan klopt het toch beide?

mvg Dvl

DvL
donderdag 21 augustus 2014

©2001-2025 WisFaq