Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lening aanschaf machine

hi willen jullie dit voor me checken please
Een grafisch bedrijf wil een machine aanschaffen .Het aanschafbedrag en de bijkomende kosten worden geleend bij een bank.Het geleende bedrag en verschuldigde interest zullen worden voldaan via 10 jaarlijkse betalingen.De eerste betaling groot euro 24000 zal een jaar na het aangaan van de lening worden verricht .Elke volgende betaling zal steeds Euro 1000 minder bedragen dan de voorgaande .Bereken het geleende bedrag in euro's nauwkeurig als verder gegeven is dat de bank gedurende die 10 jaar een interestpercentage van 7,3 per jaar in rekening brengt

mijn uitwerking
0,5*10(24000=24000-1000)/1,073^20=116.163
omdat dit een rekenkundige rij is en het bedrag contant gemaakt moet worden,maat het antwoord in mn boek is 139.074
wat doe ik fout
bedankt nogmaals voor de hulp

sharon
Student hbo - woensdag 13 augustus 2014

Antwoord

Ik zou stap voor stap uitwerken en een tabel maken. Zonder somformule verder. Een rekenkundige rij is het zeker niet.

Van achteren naar voren:
15000/(1,07)10+16000/1,079+ ...... + 24000/1,07 = .....

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 14 augustus 2014

©2001-2024 WisFaq