Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functies

Door een geleider loopt een stroom I. De magnetische veldsterkte B is afhankelijk van de afstand r tot de geleider: B(r)= I gedeeld door 2$\pi$r en r$>$0. Teken deze functie I=10A nauwkeurig. Weet iemand hoe ik dit moet aanpakken? Heb totaal geen idee hoe er aan te beginnen?

chris
Student universiteit België - woensdag 13 augustus 2014

Antwoord

Als ik goed begrijp gaat het om deze functie:

$B(r)$ = $\Large\frac{10}{2\pi r}$ voor $r\gt0$

Dat is een tak van een hyperbool. Dat ziet er dan zo uit:



Helpt dat?

WvR
woensdag 13 augustus 2014

©2001-2025 WisFaq