Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bamboe

Dag Wisfaq,

Bamboeplanten en hun groei verlopen soms logistisch. De plant wordt 250 cm hoog. Na 2 weken meet het plantje 26 cm groot, terwijl het juist voor de aanvang van de groei 10 cm bedraagt.
  1. Stel het functievoorschrift op dat hoort bij dit logistisch model
  2. Hoe hoog staat de bamboe na 6 weken?
  3. Na hoeveel weken staat de bamboe volgends dit model 2 meter hoog?
Graag wat hulp aub.
Groeten

Rik Le
Iets anders - dinsdag 12 augustus 2014

Antwoord

Gegeven:

$N_t$ = $\large\frac{G}{1+b\cdot a^t}$
$G=250$
$N_0=10$
$N_2=26$

Op dezelfde manier als Bevers.

WvR
dinsdag 12 augustus 2014

©2001-2024 WisFaq