Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren

ik heb een vraag over de volgende oefening

ik heb de functie sqrt(1-x2-y2) met als domein x2+y2=$<$1
ik moet hier de dubbele integraal van nemen

ik heb x2+y2 omgezet in poolcoordinaten en vormde 2p2 dus de totale functie wordt sqrt(1-2p2). ik weet alleen niet hoe ik mijn domein moet aanpassen voor mijn integralen

sebast
Student universiteit - zondag 10 augustus 2014

Antwoord

Sebastiano,
Zij A: 0$\le$r$\le$1 en 0$\le\theta\le$2$\pi$. Bereken$\int{\int{}}$(1-r2)rdrd$\theta$ over A.

kn
zondag 10 augustus 2014

©2001-2024 WisFaq