Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Onbepaalde integraal

Hoe kan ik de onbepaalde integraal berekenen van 1/(x·(9+4x2))?

Fons
3de graad ASO - zaterdag 8 februari 2003

Antwoord

Dag Fons,

Bekijk die (1/wortel) als d((9+4x2)).
Op die manier krijg je:
òdx/(x*(9+4x2))
= òd((9+4x2))/4x2
= òd(u)/(u-9) met u = 9+4x2
= òdt/(t2-9) met t2=u
En dit zou moeten lukken via partieelbreuken, of misschien ken je die als standaardintegraal.

Groeten,

Christophe
zondag 9 februari 2003

©2001-2024 WisFaq