\require{AMSmath} Simpson Zou iemand me kunnen helpen met deze oefening?Bereken exact, m.b.v. Simpson: cos105°·sin15°Alvast Bedankt Eddy K 3de graad ASO - zondag 3 augustus 2014 Antwoord Het gaat om deze goniometrisch formules:sin(a+b) = sin(a)cos(b) + cos(a)sin(b)sin(a-b) = sin(a)cos(b) - cos(a)sin(b)cos(a+b) = cos(a)cos(b) - sin(a)sin(b)cos(a-b) = cos(a)cos(b) + sin(a)sin(b)Nu kun je een hoek van 105° maken met 60° en 45°. Dus schrijf je:cos(105°) = cos(45°+60°) = cos(45°)cos(60°) - sin(45°)sin(60°)De sinus en de cosinus van hoeken van 30°, 45° en 60° ken je uit je hoofd (als het goed is), dan moet je er wel uit kunnen komen, denk ik...Voor een hoek van 15° kun je denken aan 45° en 30°.Zou dat lukken? Zo niet dan horen we 't wel... Zie Wikipedia | Hoeksom- en hoekverschil-identiteiten WvR zondag 3 augustus 2014 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Zou iemand me kunnen helpen met deze oefening?Bereken exact, m.b.v. Simpson: cos105°·sin15°Alvast Bedankt Eddy K 3de graad ASO - zondag 3 augustus 2014
Eddy K 3de graad ASO - zondag 3 augustus 2014
Het gaat om deze goniometrisch formules:sin(a+b) = sin(a)cos(b) + cos(a)sin(b)sin(a-b) = sin(a)cos(b) - cos(a)sin(b)cos(a+b) = cos(a)cos(b) - sin(a)sin(b)cos(a-b) = cos(a)cos(b) + sin(a)sin(b)Nu kun je een hoek van 105° maken met 60° en 45°. Dus schrijf je:cos(105°) = cos(45°+60°) = cos(45°)cos(60°) - sin(45°)sin(60°)De sinus en de cosinus van hoeken van 30°, 45° en 60° ken je uit je hoofd (als het goed is), dan moet je er wel uit kunnen komen, denk ik...Voor een hoek van 15° kun je denken aan 45° en 30°.Zou dat lukken? Zo niet dan horen we 't wel... Zie Wikipedia | Hoeksom- en hoekverschil-identiteiten WvR zondag 3 augustus 2014
Zie Wikipedia | Hoeksom- en hoekverschil-identiteiten
WvR zondag 3 augustus 2014
©2001-2025 WisFaq