Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cirkelvergelijking

Stel de vergelijking op vn de cirkel met middelpunt M(2,3)en straal=5 en ga na of het punt B(3,2) op deze cirkel ligt.

Jordy
2de graad ASO - zondag 3 augustus 2014

Antwoord

De cirkel met middelpunt (a,b) en straal r heeft vergelijking:
(x-a)2+(y-b)2=r2.
Dat staat naar ik aanneem ook ergens in je boek.
Vul in a=2, b=3 en r=5.
Zou het dan verder hiermee lukken?

Punt B(3,2) ligt op deze cirkel als de afstand tussen M en B gelijk is aan 5.
Is dat hier het geval?

En dan nog iets over de spelregels, maar daar was je in andere antwoorden al op gewezen.

hk
zondag 3 augustus 2014

©2001-2024 WisFaq