\require{AMSmath} Het vinden van een vergelijking van een raaklijn Hoe komt men van x+1+2/2x+a naar (x+1)·(2x+a)+2?Met name de overgang van 2 gedeeld door 2x+a naar +2 snap ik werkelijk niet. Michae Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 26 juli 2014 Antwoord Als je $x + 1 + \frac{2}{{2x + a}}$ vermenigvuldigt met $2x+a$?Je krijgt dan:$\begin{array}{l} x + 1 + \frac{2}{{2x + a}} \\ \left( {x + 1 + \frac{2}{{2x + a}}} \right) \cdot \left( {2x + a} \right) \\ \left( {\left( {x + 1} \right) + \frac{2}{{2x + a}}} \right) \cdot \left( {2x + a} \right) \\ \left( {x + 1} \right)\left( {2x + a} \right) + 2 \\ \end{array}$Je moet $x+1$ vermenigvuligen met $2x+a$ je krijg dan $\left( {x + 1} \right)\left( {2x + a} \right)$ en je moet ${\frac{2}{{2x + a}}}$ vermenigvuldigen met $2x+a$ en dat wordt $2$.Hopelijk help dat. WvR zaterdag 26 juli 2014 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe komt men van x+1+2/2x+a naar (x+1)·(2x+a)+2?Met name de overgang van 2 gedeeld door 2x+a naar +2 snap ik werkelijk niet. Michae Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 26 juli 2014
Michae Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 26 juli 2014
Als je $x + 1 + \frac{2}{{2x + a}}$ vermenigvuldigt met $2x+a$?Je krijgt dan:$\begin{array}{l} x + 1 + \frac{2}{{2x + a}} \\ \left( {x + 1 + \frac{2}{{2x + a}}} \right) \cdot \left( {2x + a} \right) \\ \left( {\left( {x + 1} \right) + \frac{2}{{2x + a}}} \right) \cdot \left( {2x + a} \right) \\ \left( {x + 1} \right)\left( {2x + a} \right) + 2 \\ \end{array}$Je moet $x+1$ vermenigvuligen met $2x+a$ je krijg dan $\left( {x + 1} \right)\left( {2x + a} \right)$ en je moet ${\frac{2}{{2x + a}}}$ vermenigvuldigen met $2x+a$ en dat wordt $2$.Hopelijk help dat. WvR zaterdag 26 juli 2014
WvR zaterdag 26 juli 2014
©2001-2025 WisFaq