\require{AMSmath} Functie keer een functie met een macht Hoe los ik dit op?$f(x)=e^{4x^{2}\sqrt{x}}$De vraag is: differentieer de functie. nighel Student universiteit - vrijdag 25 juli 2014 Antwoord Dat lijkt me een mooi voorbeeld van de kettingregel. Voordat je daar aan begint is het handig om eerst even de afgeleide van $4x^{2}\sqrt{x}$ te doen.$\left[ {4x^2 \sqrt x } \right]' = \left[ {4x^{2\frac{1}{2}} } \right]' = 10x^{\frac{3}{2}} = 10x\sqrt x$...en dan krijg je:$\begin{array}{l} f(x) = e^{4x^2 \sqrt x } \\ f'(x) = e^{4x^2 \sqrt x } \cdot 10x\sqrt x = 10x\sqrt x \cdot e^{4x^2 \sqrt x } \\ \end{array}$Zoiets! WvR vrijdag 25 juli 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los ik dit op?$f(x)=e^{4x^{2}\sqrt{x}}$De vraag is: differentieer de functie. nighel Student universiteit - vrijdag 25 juli 2014
nighel Student universiteit - vrijdag 25 juli 2014
Dat lijkt me een mooi voorbeeld van de kettingregel. Voordat je daar aan begint is het handig om eerst even de afgeleide van $4x^{2}\sqrt{x}$ te doen.$\left[ {4x^2 \sqrt x } \right]' = \left[ {4x^{2\frac{1}{2}} } \right]' = 10x^{\frac{3}{2}} = 10x\sqrt x$...en dan krijg je:$\begin{array}{l} f(x) = e^{4x^2 \sqrt x } \\ f'(x) = e^{4x^2 \sqrt x } \cdot 10x\sqrt x = 10x\sqrt x \cdot e^{4x^2 \sqrt x } \\ \end{array}$Zoiets! WvR vrijdag 25 juli 2014
WvR vrijdag 25 juli 2014
©2001-2024 WisFaq