\require{AMSmath} Notatie radialen Ik zie overal staan hoe je van radialen naar graden gaat en andersom. Maar de notatie van radialen blijft voor mij een mysterie. Stel ik wil van 20° naar radialen. Dan zou ik het zo moeten doen:20 / 180 · $\pi$ = 0.349Maar het antwoord in het boek geeft $\pi$/9 aan.Hoe komen ze op die antwoorden? Arno Student hbo - vrijdag 25 juli 2014 Antwoord Dat heet breuken vereenvoudigen, denk ik.$\frac{20}{180}\pi=\frac{2}{18}\pi=\frac{1}{9}\pi$Dus niet benaderen maar $\pi$ laten staan. WvR vrijdag 25 juli 2014 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zie overal staan hoe je van radialen naar graden gaat en andersom. Maar de notatie van radialen blijft voor mij een mysterie. Stel ik wil van 20° naar radialen. Dan zou ik het zo moeten doen:20 / 180 · $\pi$ = 0.349Maar het antwoord in het boek geeft $\pi$/9 aan.Hoe komen ze op die antwoorden? Arno Student hbo - vrijdag 25 juli 2014
Arno Student hbo - vrijdag 25 juli 2014
Dat heet breuken vereenvoudigen, denk ik.$\frac{20}{180}\pi=\frac{2}{18}\pi=\frac{1}{9}\pi$Dus niet benaderen maar $\pi$ laten staan. WvR vrijdag 25 juli 2014
WvR vrijdag 25 juli 2014
©2001-2025 WisFaq