Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limieten

Bij het berekenen van limieten van irrationale functies die gaan naar +/- oneindig hebben we in de oefeningen altijd de toegevoegde tweeterm gebruikt waardoor je dan x kunt afzonderen. Nu heb ik echter een vergelijking die helemaal onder een wortel staat. (Limiet gaande naar -oneindig (√x2+3x). Ik heb al geprobeerd om x af te zonderen en ook al om er een breuk van te maken, maar ik zie de oplossing maar niet. Hoe kan ik hier het best aan beginnen?

Silke
3de graad ASO - vrijdag 25 juli 2014

Antwoord

Onder één wortel? Als je $\sqrt{x^{2}+3x}$ bedoelt dan zou je √(x2+3x) moeten schrijven, denk ik...

Het gaat dus om $
\mathop {\lim }\limits_{x \to - \infty } \sqrt {x^{2} + 3x}
$, maar die limiet bestaat niet.

Je kunt wel kijken naar $
\mathop {\lim }\limits_{x \to - \infty } \frac{{\sqrt {x^{2} + 3x} }}{x}
$.

Bedoel je dat?

WvR
vrijdag 25 juli 2014

©2001-2024 WisFaq