Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Particuliere oplossing

L.S.

Ik moet de particuliere oplossing vinden van de vorm at2 + bt + c. door in vullen kom je uiteindelijk op de vergelijking: 2a - 2(2at + b) + 2(at2 + bt + c) = t2. in de uitwerkingen staat dat er het volgende uitkomt: 2a = 1, -4b + 2b = 0, 2a - 2b +2c = 0 en dat er dus geldt a = 1/2, b = 1, c = 1/2.

mijn vraag luidt: hoe komen ze op het rijtje van 2a = 1, -4b + 2b = 0, 2a - 2b +2c = 0.

jim
Student universiteit - dinsdag 22 juli 2014

Antwoord

Coefficienten van gelijke machten aan elkaar gelijk stellen; links staat er namelijk $2at^2+(-4a+2b)t+(2a-2b+2c)$ en rechts $1\cdot t^2+0\cdot t+0$.
(Je tweede vergelijking $-4b+2b=0$ klopte dus niet.)

kphart
woensdag 23 juli 2014

©2001-2024 WisFaq