\require{AMSmath} Expliciete substitutie Beste wisfaq,Integreren: x^.5/(1+x)dx , Stel x^.5=y,dan x=y2,dan is dx=2y·dyIntegreren: y/(1+(y2))·2ydy= 2(y2)/(1+(y2))Nu lukt het mij niet om de primitieve functie F(y)af te leiden. Yoep Ouder - dinsdag 15 juli 2014 Antwoord Hallo Schrijf y2/y2+1 als y2+1-1/y2+1 = (y2+1)-1/y2+1 = y2+1/y2+1 - 1/y2+1 = 1 - 1/y2+1 Dit geeft dan : y - Bgtan(y) Eindoplossing is : 2Öx - 2Bgtan(Öx) Ok? LL dinsdag 15 juli 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste wisfaq,Integreren: x^.5/(1+x)dx , Stel x^.5=y,dan x=y2,dan is dx=2y·dyIntegreren: y/(1+(y2))·2ydy= 2(y2)/(1+(y2))Nu lukt het mij niet om de primitieve functie F(y)af te leiden. Yoep Ouder - dinsdag 15 juli 2014
Yoep Ouder - dinsdag 15 juli 2014
Hallo Schrijf y2/y2+1 als y2+1-1/y2+1 = (y2+1)-1/y2+1 = y2+1/y2+1 - 1/y2+1 = 1 - 1/y2+1 Dit geeft dan : y - Bgtan(y) Eindoplossing is : 2Öx - 2Bgtan(Öx) Ok? LL dinsdag 15 juli 2014
LL dinsdag 15 juli 2014
©2001-2024 WisFaq