\require{AMSmath} Een logaritmische vergelijking oplossen Kan iemand hier aub op reageren?Hoe moet ik deze vergelijking oplossen? Ik loop helemaal vast.2+3·-2log(x+4) $\le$ 11 Hans Ouder - dinsdag 8 juli 2014 Antwoord Het oplossen van deze ongelijkheid gaat zo:$\begin{array}{l} {\rm{2 + 3\cdot - 2log(x + 4)}} \le {\rm{11}} \\ {\rm{3\cdot - 2log(x + 4)}} \le 9 \\ {\rm{ - 2log(x + 4)}} \le 3 \\ {\rm{log(x + 4)}} \ge - 1\frac{1}{2} \\ x + 4 \ge 10^{ - 1\frac{1}{2}} \\ x + 4 \ge \frac{1}{{10^{1\frac{1}{2}} }} \\ x + 4 \ge \frac{1}{{10\sqrt {10} }} \\ x \ge \frac{1}{{10\sqrt {10} }} - 4 \\ x \ge \frac{{\sqrt {10} }}{{100}} - 4 \\ \end{array}$Helpt dat?Zie ook Rekenregels voor logaritmen WvR dinsdag 8 juli 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan iemand hier aub op reageren?Hoe moet ik deze vergelijking oplossen? Ik loop helemaal vast.2+3·-2log(x+4) $\le$ 11 Hans Ouder - dinsdag 8 juli 2014
Hans Ouder - dinsdag 8 juli 2014
Het oplossen van deze ongelijkheid gaat zo:$\begin{array}{l} {\rm{2 + 3\cdot - 2log(x + 4)}} \le {\rm{11}} \\ {\rm{3\cdot - 2log(x + 4)}} \le 9 \\ {\rm{ - 2log(x + 4)}} \le 3 \\ {\rm{log(x + 4)}} \ge - 1\frac{1}{2} \\ x + 4 \ge 10^{ - 1\frac{1}{2}} \\ x + 4 \ge \frac{1}{{10^{1\frac{1}{2}} }} \\ x + 4 \ge \frac{1}{{10\sqrt {10} }} \\ x \ge \frac{1}{{10\sqrt {10} }} - 4 \\ x \ge \frac{{\sqrt {10} }}{{100}} - 4 \\ \end{array}$Helpt dat?Zie ook Rekenregels voor logaritmen WvR dinsdag 8 juli 2014
WvR dinsdag 8 juli 2014
©2001-2024 WisFaq