\require{AMSmath} Algebraisch oplossen Hallo Wisfaq,Ik heb twee opgave waarbij ik vergelijking algebraisch moet oplossen. OPGAVENa) (x-3)(x+5) = (-x-1)(x+6)b) 2(3x2-5) = 4(1-x)MIJN UITWERKINGENa) Haakjes wegwerken. Hele getallen naar rechts en de x links houden.(x-3)(x+5) = (-x-1)(x+6)x2-3x+5x-15 = -x2-6x-x-6x2+2x-15 = -x2-7x-6x2+9x-15 = -x2-6x2+9x = -x2+9Nu heb ik twee kwadraten, waarvan één in de min. Hoe moet dit worden weggewerkt???b)2(3x2-5) = 4(1-x)6x2-10 = 4-4x6x2 = 14-4xHier heb ik een kwadraat aan de ene kant en de andere kant niet.Hoe moet ik hier verder?Hopelijk heeft u voor mij een duidelijk antwoord! :)GreetzBanks Banks Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 7 juli 2014 Antwoord Bij x2+9x=-x2+9 gaat het verder met op nul herleiden:2x2+9x-9=0...en dan kwadraatafsplitsen of de ABC-formule.Bij 6x2=14-4x idemdito:6x2+4x-14=03x2+2x-7=0...en dan kwadraatafsplitsen of de ABC-formule.Zou dat lukken? WvR maandag 7 juli 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo Wisfaq,Ik heb twee opgave waarbij ik vergelijking algebraisch moet oplossen. OPGAVENa) (x-3)(x+5) = (-x-1)(x+6)b) 2(3x2-5) = 4(1-x)MIJN UITWERKINGENa) Haakjes wegwerken. Hele getallen naar rechts en de x links houden.(x-3)(x+5) = (-x-1)(x+6)x2-3x+5x-15 = -x2-6x-x-6x2+2x-15 = -x2-7x-6x2+9x-15 = -x2-6x2+9x = -x2+9Nu heb ik twee kwadraten, waarvan één in de min. Hoe moet dit worden weggewerkt???b)2(3x2-5) = 4(1-x)6x2-10 = 4-4x6x2 = 14-4xHier heb ik een kwadraat aan de ene kant en de andere kant niet.Hoe moet ik hier verder?Hopelijk heeft u voor mij een duidelijk antwoord! :)GreetzBanks Banks Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 7 juli 2014
Banks Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 7 juli 2014
Bij x2+9x=-x2+9 gaat het verder met op nul herleiden:2x2+9x-9=0...en dan kwadraatafsplitsen of de ABC-formule.Bij 6x2=14-4x idemdito:6x2+4x-14=03x2+2x-7=0...en dan kwadraatafsplitsen of de ABC-formule.Zou dat lukken? WvR maandag 7 juli 2014
WvR maandag 7 juli 2014
©2001-2024 WisFaq