\require{AMSmath} Rekenregels voor logaritmen Welke regels worden hier dan bij gebruikt?n=c·kdlog(n) =log(c)+d·log(k)d=(log(n)-log(c))/log(k)d=log(n)/log(k)-log(c)/log(k)Rekenregels voor logaritmen Vincen Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 3 juli 2014 Antwoord De uitwerking iets verder uitgebreid wordt:$\begin{array}{l} n = c \cdot k^d \\ \log (n) = \log (c \cdot k^d ) \\ \log (n) = \log (c) + \log (k^d ) \\ \log (n) = \log (c) + d \cdot \log (k) \\ \log (c) + d \cdot \log (k) = \log (n) \\ d \cdot \log (k) = \log (n) - \log (c) \\ d = \frac{{\log (n) - \log (c)}}{{\log (k)}} \\ d = \frac{{\log (n)}}{{\log (k)}} - \frac{{\log (c)}}{{\log (k)}} \\ \end{array}$Rekenrekels voor logaritme, maar ook de 'normale' rekenregels voor optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. WvR donderdag 3 juli 2014 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Welke regels worden hier dan bij gebruikt?n=c·kdlog(n) =log(c)+d·log(k)d=(log(n)-log(c))/log(k)d=log(n)/log(k)-log(c)/log(k)Rekenregels voor logaritmen Vincen Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 3 juli 2014
Vincen Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 3 juli 2014
De uitwerking iets verder uitgebreid wordt:$\begin{array}{l} n = c \cdot k^d \\ \log (n) = \log (c \cdot k^d ) \\ \log (n) = \log (c) + \log (k^d ) \\ \log (n) = \log (c) + d \cdot \log (k) \\ \log (c) + d \cdot \log (k) = \log (n) \\ d \cdot \log (k) = \log (n) - \log (c) \\ d = \frac{{\log (n) - \log (c)}}{{\log (k)}} \\ d = \frac{{\log (n)}}{{\log (k)}} - \frac{{\log (c)}}{{\log (k)}} \\ \end{array}$Rekenrekels voor logaritme, maar ook de 'normale' rekenregels voor optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. WvR donderdag 3 juli 2014
WvR donderdag 3 juli 2014
©2001-2025 WisFaq