Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijking oplossen

Hallo,

Ik heb de volgende vergelijking in m'n boek staan:
cos2(x - 1/5\pi) = 1
Zelf kom ik op de volgende oplossingen:
x = 2k\pi + 1/5\pi of x = 2k\pi + 11/5\pi

In mijn boek staat alleen dat dit de juiste oplossing is:
x = 1/5\pi + k\pi

Ik snap wel hoe ze aan dit antwoord komen.
Maar mijn vraag is of ook mijn antwoord correct is.
Alvast bedankt!

Praco
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 29 juni 2014

Antwoord

Hallo Praco,

Jouw twee 'setjes' oplossingen geven dezelfde juiste waarden voor x als de oplossing van het boek. Je kunt jouw twee 'setjes' antwoorden samenvoegen tot het antwoord uit het boek. Dit samenvoegen is niet verplicht, tenzij jouw docent uitdrukkelijk vraagt om setjes samen te voegen als dat mogelijk is.

GHvD
zondag 29 juni 2014

©2001-2025 WisFaq