\require{AMSmath} Oplossen met ontbinden in factoren Hoe los je deze vergelijking op met ontbinden in factoren?(x-12)(x+4)=5xOntbinden in factoren Arie Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 25 juni 2014 Antwoord Beste Arie,Ik heb de opdracht stap voor stap uitgewerkt misschien beetje ten overvloede. Dit is trouwens het oplossen van een vergelijking, waarbij je ontbinden in factoren gebruikt.$\begin{array}{l} (x - 12)(x + 4) = 5x \\ x^2 + 4x - 12x - 48 = 5x \\ x^2 + 4x - 12x - 5x - 48 = 0 \\ x^2 - 13x - 48 = 0 \\ (x - 16)(x + 3) = 0 \\ x = 16\; \vee x = - 3 \\ \end{array}$mvg DvL DvL woensdag 25 juni 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los je deze vergelijking op met ontbinden in factoren?(x-12)(x+4)=5xOntbinden in factoren Arie Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 25 juni 2014
Arie Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 25 juni 2014
Beste Arie,Ik heb de opdracht stap voor stap uitgewerkt misschien beetje ten overvloede. Dit is trouwens het oplossen van een vergelijking, waarbij je ontbinden in factoren gebruikt.$\begin{array}{l} (x - 12)(x + 4) = 5x \\ x^2 + 4x - 12x - 48 = 5x \\ x^2 + 4x - 12x - 5x - 48 = 0 \\ x^2 - 13x - 48 = 0 \\ (x - 16)(x + 3) = 0 \\ x = 16\; \vee x = - 3 \\ \end{array}$mvg DvL DvL woensdag 25 juni 2014
DvL woensdag 25 juni 2014
©2001-2024 WisFaq