Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansverdelingstabel knikkers

We hebben een vaas met 2000 witte en 3000 rode knikkers. Ga ervan uit dat we een getrokken knikker telkens terug leggen, want dan kun je het experiment opvatten als een binomiaal kansexperiment. We halen 5 knikkers uit de vaas.
  1. Maak een kansverdelingstabel bij deze trekking. Let daarbij op het aantal witte knikkers.
  2. Hoeveel witte knikkers kun je verwachten bij de 5 getrokken knikkers?Ik dacht dat ik moest gebruiken n=5 en p=2000:5000=0,4?
    Maar ik kom er verder niet helemaal uit...

    RP
    Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 24 juni 2014

Antwoord

Dat lijkt me nogal een standaardopgave.
  1. Op 3. Binomiale verdeling staat bij voorbeeld 2 precies uitgelegd hoe dat werkt.
  2. X:aantal witte knikker
    p=$\frac{2}{5}$
    n=5
    E(X)=n·p=5·$\frac{2}{5}$=2
Helpt dat?

WvR
dinsdag 24 juni 2014

©2001-2024 WisFaq