Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 73479 

Re: Partieel integreren

Oke, dan weet ik wat ik fout doe.
Hoe integreer ik die nieuwe integraal dan?

Ted Sc
Student hbo - dinsdag 24 juni 2014

Antwoord

Beste Ted,

Als je de factor 2 voorop zet, dan zit je met de integraal
$\int x e^{x}dx$. Zoals gezegd, pas hier opnieuw de regel van partiële integratie op toe; kies f(x) = x zodat f'(x) = 1 en neem weer g(x) = ex = g'(x). Kan je de regel dan toepassen?

mvg,
Tom

td
dinsdag 24 juni 2014

©2001-2024 WisFaq