Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Chi-kwadraat toets twee groepen

Beste mensen,

Ik ben momenteel met een studie aan de Vrije Universiteit bezig en heb dringend uw hulp nodig om het volgende vraagstuk op te lossen. Het gaat om het volgende probleem:

Twee groepen hebben aan een loopwedstrijd deelgenomen en middels de chi-kwadraat toets wil ik onderzoeken of groep B langzamer was dan groep A. De gegevens zijn aselect verzameld en gaat om onafhankelijke groepen.

Dit zijn de gegevens van groep A
Loper 2=6.81
Loper 7=7.80
Loper 9=9.70
Loper 10=6.37
Loper 13=11.99
Loper 21=7.54

Dit zijn de gegevens van groep B
Loper 4=7.23
Loper 8=8.23
Loper 11=6.90
Loper 19=8.80
Loper 23=7.30
Loper 24=7.35

Ik heb zelf veel meer verstand van de T-toets, maar moet ook de chi-kwadraat toets gebruiken om het resultaat te controleren.

Hartelijk bedankt voor de hulp

harrie
Student universiteit - zondag 22 juni 2014

Antwoord

Chi kwadraattoets is een zinloze bezigheid om hiermee het verschil in (gemiddelde) tijden te toetsen.
Die chi-kwadraattoets kan gebruikt worden om te toetsen of de cijfers afkomstig kunnen zijn uit een normale verdeling.

Met vriendelijke groet, ook aan Jason en de Mario's
JaDeX

jadex
maandag 23 juni 2014

©2001-2025 WisFaq