Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten y=ax en y=sin(x)

Hallo,

Ik kom niet uit de volgende opgave:

Gegeven zijn de functie f(x)=sinx en de familie van lijnen y=ax. Onderzoek voor welke waarden van a de grafiek van f één snijpunt heeft met de lijn y=ax.

Het eerste deel van het antwoord moet zijn: a\ge1 (voor a=1 raakt de lijn de functie f in het punt 0,0 \to dus één snijpunt), maar het tweede deel van het antwoord kan ik niet vinden...
antwoordenboek zegt: a<-0,217

Alvast bedankt.

Mascha
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 21 juni 2014

Antwoord

Denk hier maar 's over na!

Gebruik je grafische rekenmachine:

Y1=sin(X)
Y2=cos(X)*X

Dan met het snijpunt aflezen en dat weet je p:

q73456img1.gif

Lukt dat? Anders nog maar 's vragen!

WvR
zaterdag 21 juni 2014

 Re: Snijpunten y=ax en y=sin(x) 

©2001-2025 WisFaq