\require{AMSmath} Kettingregel GoededagIk wil weten hoe deze functie gedifferentieerd moet worden:y=ln4(x2)Ik heb ln(x2)3$\to$4(ln(x2)3.1/x2Kettingregel Meroug Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 20 juni 2014 Antwoord Hallo Merougia,Bijna goed. Je moet het geheel nog een keer vermenigvuldigen met de afgeleide van x2, dus nog een keer de kettingregel toepassen:Afgeleide van ln4(x2):4.ln3(x2) keer afgeleide van ln(x2) (1e keer kettingregel)Afgeleide van ln(x2):1/x2 keer afgeleide van x2 (2e keer kettingregel)Afgeleide van x2:2xAlle schakels aan elkaar:Afgeleide van ln4(x2):4.ln3(x2) . 1/x2 . 2x = (8ln3(x2))/x GHvD vrijdag 20 juni 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
GoededagIk wil weten hoe deze functie gedifferentieerd moet worden:y=ln4(x2)Ik heb ln(x2)3$\to$4(ln(x2)3.1/x2Kettingregel Meroug Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 20 juni 2014
Meroug Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 20 juni 2014
Hallo Merougia,Bijna goed. Je moet het geheel nog een keer vermenigvuldigen met de afgeleide van x2, dus nog een keer de kettingregel toepassen:Afgeleide van ln4(x2):4.ln3(x2) keer afgeleide van ln(x2) (1e keer kettingregel)Afgeleide van ln(x2):1/x2 keer afgeleide van x2 (2e keer kettingregel)Afgeleide van x2:2xAlle schakels aan elkaar:Afgeleide van ln4(x2):4.ln3(x2) . 1/x2 . 2x = (8ln3(x2))/x GHvD vrijdag 20 juni 2014
GHvD vrijdag 20 juni 2014
©2001-2024 WisFaq