\require{AMSmath} 25% van de kleinste snoeken 25% van de kleinste snoeken worden terug in het water geworpen. Hoe lang moet een snoek zijn om op de markt te komen?Gegevens zijn: gemiddelde 77,5 cm en standaardafwijking van 4,7 cm.Ik haal het volgende uit het vraagstuk:Gegeven:x = 77.5 cm$\sigma$ = 4.7opp = 25%gevraagdlengte van de snoek of is dat het aantalOplossing:Heb geen idee welke functie ik moet gebruiken van mijn TI84+ de functie NormalCDF() of de functie InvNorm()?Hoe bepaal ik hier de lengte? Elise Overige TSO-BSO - woensdag 18 juni 2014 Antwoord Maak een tekening...Welke lengte hoort er op het vraagteken te staan?invNorm(0.25,77.5,4.7) $\to$ 74.329898...De lengte van een snoek die op de markt komt is minimaal 74,3 cm. WvR woensdag 18 juni 2014 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
25% van de kleinste snoeken worden terug in het water geworpen. Hoe lang moet een snoek zijn om op de markt te komen?Gegevens zijn: gemiddelde 77,5 cm en standaardafwijking van 4,7 cm.Ik haal het volgende uit het vraagstuk:Gegeven:x = 77.5 cm$\sigma$ = 4.7opp = 25%gevraagdlengte van de snoek of is dat het aantalOplossing:Heb geen idee welke functie ik moet gebruiken van mijn TI84+ de functie NormalCDF() of de functie InvNorm()?Hoe bepaal ik hier de lengte? Elise Overige TSO-BSO - woensdag 18 juni 2014
Elise Overige TSO-BSO - woensdag 18 juni 2014
Maak een tekening...Welke lengte hoort er op het vraagteken te staan?invNorm(0.25,77.5,4.7) $\to$ 74.329898...De lengte van een snoek die op de markt komt is minimaal 74,3 cm. WvR woensdag 18 juni 2014
WvR woensdag 18 juni 2014
©2001-2025 WisFaq