Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bikwadratische vergelijkingen

Ik moet de volgende bikwadratische vergelijking oplossen:

(x2-2x)2 + 4(x2-2x) + 3=0

Ik moet deze eerst verder uitwerken en dan een hulponbekende bepalen.En dan zou ik nog de resolvente vergelijking moeten bepalen en van daar kan ik het wel, maar dat begin snap ik niet echt.

Alvast bedankt

Rob

Rob
2de graad ASO - vrijdag 7 februari 2003

Antwoord

(x2-2x)2 + 4(x2-2x) + 3 = 0
Noem x2-2x=y

Je krijgt dan y2+4y+3=0

Los deze vergelijking op en stel de uitkomsten gelijk aan x2-2x.
Los vervolgens de waarden van x op (kunnen er maximaal 4 zijn)

Je komt er wel uit he ??

Met vriendelijke groet

JaDeX


jadex
vrijdag 7 februari 2003

©2001-2024 WisFaq