Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritme

Bewijs dat voor zekere waarden van x geldt: 9^log x2=3log x.
Ik ben als volgt te werk gegaan al is mijn bewijs al gauw gestopt dus zou graag weten hoe verder te gaan.
9^log x2 = p 9^p = x2
3 log x = p 3^p = x
Ik zie wel in (althans dat denk ik )dat x alleen de waarde
1, 3, en 9 kan hebben maar het geven van een goed bewijs daarvoor is mij nog niet duidelijk, kunt u mij helpen?

ps. 9^log x2 betekent het grondgetal 9.

wouter
Iets anders - vrijdag 7 februari 2003

Antwoord

9log x2= 2·9log x = 2·(log x)/(log 9) = 2·(log x)/(log 32)
= 2·log x/(2·log 3) = log x/log 3 = 3log x
geldt dus voor alle waarden x>0.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
vrijdag 7 februari 2003

©2001-2024 WisFaq