Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 73397 

Re: Bepaal grafisch en algebraïsch voor welke x - waarden

Beste,

Bedankt !

Maar waarom bepaal je niet het snijpunt door de vergelijkingen op te lossen met substitutie of combinatie ?

Want nu heb je toch alleen de x-coördinaat van het snijpunt van de beide grafieken ? Of kan je van hieruit dan ook de y-coördinaat vinden. Of heb je de y-coördinaat niet nodig voor deze oefening ?

Alvast bedankt.

Vincent

Vincen
2de graad ASO - zondag 15 juni 2014

Antwoord

Hallo Vincent,

Voor het oplossen van de ongelijkheid heb je de y-coördinaat niet nodig. Als je wilt, kan je deze eenvoudig vinden door de x-coördinaat van het snijpunt in één van de functies in te vullen (je mag zelf kiezen welke functie):

f(4/7) = -5.4/7+1 = -16/7
g(4/7) = 2.4/7-3 = -16/7

Uiteraard vind je twee keer dezelfde waarde voor y, het is immers een snijpunt.

GHvD
zondag 15 juni 2014

©2001-2024 WisFaq