Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functieonderzoek

Ik moet een onderzoek doen naar de functie f:x$\to$ √(x2-1)en de grafiek tekenen.

Ik had al door hier op wisfaq wat dingen te lezen het volgt zelf gedaan:

1 Extreme waarden bepalen, dus de afgeleide bepalen en die is x/√(x2-1) deze naar 0 stellen voor de nulpunten, ik kreeg x=0 Dus je hebt dan geen max of min en tekenverloop is dan een vraagteken voor mij.

2 Dan de asymptoten, je hebt dus horizontale/verticale/schuine
ik had voor de verticale de noemer,√(x2-1)=0 gesteld en kwam op x=1 en x=-1.
horizontale en schuine asymptoot wordt weer vraagteken hoe ik dit moet doen? Kunt u mij misschien aub helpen met deze 'vraagtekens' op te lossen?

Yvette
Iets anders - donderdag 12 juni 2014

Antwoord

Een functieonderzoek heeft een aantal te nemen stappen:
  • Domein
  • Nulpunten
  • Stijgen en dalen
  • Maxima en minima
  • Buigpunten
  • Asymptoten
  • Grafiek tekenen
Volgens mij sla je een aantal stappen over. Dat is niet handig!

Ik begrijp ook niet wat je nu bij de asymptoten aan het doen bent. Volgens mij ben je aan het kijken naar de asymptoten van de afgeleide. Dat is niet oninteressant, maar wat wil je er mee?

Begin eerst maar 's met het bepalen van het domein, de nulpunten en naar stijgen en dalen. Daarna kijken we verder.

WvR
vrijdag 13 juni 2014

©2001-2024 WisFaq