Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Opgave 15 van het examen 2013

Hallo,

Tijdens het nakijken van opgave 15 van het examen 2013 I vroeg ik me af of ik alle punten voor die opdracht zou krijgen met de volgende berekening:

h0: p = 1/270 h1: p < 1/270
y1 = binomcdf (1240,1/270,x)
2nd table
P (X\leq1) = 0,05632
0,05632 > 0,05 dus valt buiten kritieke gebied, dus h0 wordt niet verworpen.

Joshua
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 11 juni 2014

Antwoord

Hallo Joshua,

In het correctievoorschrift kan je zelf goed zien wat er in je antwoord moet staan om de bijbehorende punten te krijgen:
  • De nulhypothese heb je goed geformuleerd (1 punt).
  • Hierna noem je niet op grond waarvan je een berekening uitvoert. Dit kan je het tweede en derde punt kosten.
  • Vervolgens beschrijf je hoe je jouw berekening uitvoert (1 punt)
  • Je komt tot de juiste uitkomst (1 punt)
  • De vraag is of er voldoende reden is om aan te nemen dat er minder plaatjes van Huntelaar in omloop zijn. Jouw antwoord "H0 wordt niet verworpen" past slecht op deze vraag. Betekent dit nu dat er wel of niet minder plaatjes in omloop zijn? Omdat je deze interpretatie niet geeft, zou je ook dit punt kunnen missen.
In het ergste geval krijg je dus 3 punten, wij schatten in dat je 4 of 5 punten gekregen zou hebben.

Het is verstandig om correctievoorschriften te bekijken wanneer je examenopgaven oefent. Je merkt dan vanzelf hoeveel onderbouwing van je antwoorden wordt verwacht.

GHvD
vrijdag 13 juni 2014

©2001-2025 WisFaq