Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Examenopgave

Hallo,

Ik heb een probleem met opgave 11 uit het examen vwo 2014 I: Laat met een berekening zien dat bij elke temperatuur tussen 600 en 1100 ºC de werkelijke opwarmsnelheid (zie figuur 2) kleiner is dan de maximale opwarmsnelheid van de oven.

In de uitwerkingen staat: voor T = 1100 ºC is v ≈ 0,07 (ºC per seconde) (of nauwkeuriger). Ik weet niet hoe ze aan 0,07 komen. Zelf kom ik op 1100/(14,7x60x60) ≈ 0,02.

Zouden jullie mij hiermee willen helpen?

Iman
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 10 juni 2014

Antwoord

$T=1100$ invullen in de formule?

$
\eqalign{
& v = 0,197 + {{T - 20} \over {8,16T - 17360}} \cr
& T = 1100 \cr
& v = 0,197 + {{1100 - 20} \over {8,16 \cdot 1000 - 17360}} \cr
& v \approx 0,06818... \cr}
$

Ik weet niet precies wat jij doet...

WvR
dinsdag 10 juni 2014

©2001-2024 WisFaq