Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verkeersdoorstroming

Bij de aannames (alle auto's rijden even snel, alle zijn 4 m lang, all hebben gelijke onderlinge afstand die gelijk is aan de remweg met a = 0,0075 (= R = a.v2)) hoort de formule:

D= 1000v : 240+0,45v2 Leid deze formule af.(D= het aantal auto's (per rijbaan) dat per minuut een meetpunt passeert, doorstroming is afhankelijk van de snelheid, lengte v d auto's en de afstand tussen de auto's.

F. H.
Iets anders - vrijdag 7 februari 2003

Antwoord

Hallo Freek,

D = aantal auto's per minuut
= aantal auto's per meter * aantal meter per minuut
Die eerste factor is het omgekeerde van de afstand van één auto+remwegafstand, dus 4 + 0.0075v2
De tweede factor is de snelheid.
Bij beide factoren moet je er wel op letten in welke eenheid de snelheid staat: m/s of km/h. Dat verklaart de extra factoren 60 in de noemer en 1000 in de teller.

Groeten,

Christophe
vrijdag 7 februari 2003

©2001-2024 WisFaq