Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoek tussen kruisende rechten

Ik heb een vraag over een oefening met kruisende rechten. In de opgave wordt enkel de lengte tussen punten gegeven en de vraag is: Bereken de hoeken tussen de kruisende rechten.

Met:
$\to$ |AB|= 3; |BQ|=6; |PQ|=7; |AP|=3
$\to$ AB is de loodlijn tussen de twee kruisende rechten AP en BQ

Ik heb geen enkel idee hoe ik hieraan moet beginnen:-(

JN
3de graad ASO - zondag 8 juni 2014

Antwoord

Een goed begin is het halve werk. Meestal is dat een tekening...

q73335img1.gif

Als ik me niet vergis kan je in $\Delta$PAQ' met de cosinusregel $\angle$PAQ' uitrekenen. Wat denk je? Klopt dat?

WvR
maandag 9 juni 2014

©2001-2025 WisFaq