Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met machten

Hallo
Schrijf f(x) 10·2x in de vorm: 20·2ax+b
en geef de exacte waarden van a en b

wat ik gedaan heb is:
20·2ax+b = 10·2x (delen door 10)
2·2ax+b = 1·2x (herschrijven tot een macht van 2)
21·2ax+b = 20·2x (verder rekenen met de machten)
1+ax+b = x
maar dan, er zijn 3 variabelen, waar begin ik mee.
b = x-ax-1
verder kom ik niet. Kan iemand mij laten zien hoe wel?

vr.gr. edward

edward
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 5 juni 2014

Antwoord

Beste Edward,
Als ik je vraag goed begrijp, dan kun je toch gewoon het volgende doen:

\eqalign{10\cdot2^x = \frac{2}{2}\cdot10\cdot2^x = 2\cdot10\cdot\frac{{2^x }}{2} = 20\cdot2^{x - 1}}

mvg DvL

DvL
donderdag 5 juni 2014

 Re: Vergelijking met machten 

©2001-2025 WisFaq