Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

Zou iemand in stappen kunnen beschrijven hoe je X uit onderstaande vergelijking handmatig kan berekenen?
Dit is een voorbeeld vergelijking, het gaat erom dat er 2 keer dezelfde grootheid instaat)

106,67-(160-8 X)×(38/3)-(320-8 X)×(38/3)= 0

X=29,47

Jespo
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 5 juni 2014

Antwoord

Beste Jespo,

Je werkt de boel gewoon uit en dan krijg je.
$
\begin{array}{l}
- 5973,330 + \frac{{608}}{3}x = 0 \\
\frac{{608}}{3}x = 5973,330 \\
x = \frac{3}{{608}}.5973,330 \approx 29,47 \\
\end{array}
$

mvg DvL

DvL
donderdag 5 juni 2014

©2001-2024 WisFaq