Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 72944 

Re: Re: Re: Re: Re: Keerpunten berekenen

Ik heb nog een vraagje hierover, er wordt ook gevraagd om de snijpunten met de assen te berekenen.

Ik had op het onderwerp snijpunten op wisfaq gekeken, en zag dat je voor het snijpunt met de y-as, de x(t)=0 stelt en voor het snijpunt met de x-as, de y(t)=0 stelt,
dus:
x(t)= 4 sin(t)+2sin(2t)=0
y(t)= 4 cost-2cos(2t)=0

Vervolgens krijg je dan t=.. Maar als ik kijk naar bovenstaande uitleg, dan heb je daar toch eigenlijk al naar 0 gesteld (zeg maar) en vervolgens de t-waarden eruit gekregen, wat is er hier dan zo anders aan bij het berekenen van de snijpunten? Want anders zou je toch al kunnen zeggen dat je ze al hebt? Of zit ik mis? (Ik probeer deze opgaven onder de knie te krijgen).

Yvette
Iets anders - zaterdag 31 mei 2014

Antwoord

Bij de vorige vraag ging het om de keerpunten. Dan stel je \frac{\Delta x}{\Delta t} en \frac{\Delta y }{\Delta t} gelijk aan nul. Als je de snijpunten met de x- of y-as wilt weten dan stel je x(t)=0 c.q. y(t)=0.

Neem 4sin(t)+2sin(2t)=0 voor de snijpunten met de y-as en 4cos(t)-2cos(2t)=0 voor de snijpunten met de x-as.

WvR
zaterdag 31 mei 2014

 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Keerpunten berekenen 

©2001-2025 WisFaq