\require{AMSmath} Vergelijking van een cirkel bepalen Zoek de vergelijking van een cirkel die door de gegeven punten A, B en C gaat (geen berekening is geen punten):a) A(0;0) B(4;8) C(0;-3)b) A(-2;2)B(-1;1)C(0;5)c) A(3;4) B(-3;4)C(0;5) Adriaa 2de graad ASO - donderdag 29 mei 2014 Antwoord a)Invullen van x2 + y2 + ax + by + c = 0 geeft:02 + 02 + a·0 + b·0 + c = 0 \to c=042 + 82 + a·4 + b·8 = 0 \to 4a+8b+80=002 + (-3)2 + a·0 + b·-3 = 0 \to -3b+9=0 \to b=3 en a=-26Een vergelijking voor de cirkel is: x2+y2-26x+3y=0b)8-2a+2b+c=02-a+b+c=025+5b+c=0a=\frac{1}{5}, b=-5\frac{4}{5} en c=4c)En c gaat precies zo...Lukt het daar mee?Zie Vergelijking opstellen van een cirkel wanneer 3 punten gegeven zijn WvR donderdag 29 mei 2014 Re: Vergelijking van een cirkel bepalen ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Zoek de vergelijking van een cirkel die door de gegeven punten A, B en C gaat (geen berekening is geen punten):a) A(0;0) B(4;8) C(0;-3)b) A(-2;2)B(-1;1)C(0;5)c) A(3;4) B(-3;4)C(0;5) Adriaa 2de graad ASO - donderdag 29 mei 2014
Adriaa 2de graad ASO - donderdag 29 mei 2014
a)Invullen van x2 + y2 + ax + by + c = 0 geeft:02 + 02 + a·0 + b·0 + c = 0 \to c=042 + 82 + a·4 + b·8 = 0 \to 4a+8b+80=002 + (-3)2 + a·0 + b·-3 = 0 \to -3b+9=0 \to b=3 en a=-26Een vergelijking voor de cirkel is: x2+y2-26x+3y=0b)8-2a+2b+c=02-a+b+c=025+5b+c=0a=\frac{1}{5}, b=-5\frac{4}{5} en c=4c)En c gaat precies zo...Lukt het daar mee?Zie Vergelijking opstellen van een cirkel wanneer 3 punten gegeven zijn WvR donderdag 29 mei 2014
WvR donderdag 29 mei 2014
©2001-2025 WisFaq