Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Substitutiemethode

Hoe moet ik verder met het berekenen van de integraal:
x5 wortel 3x3 - 1 dx? Ik stel t = 3x3-1 en
dt = 9x2 dx $\to$ $\frac{1}{9}$dt = x2dx. Hoe moet ik deze opgave verder uitwerken?

Solido
Student hbo - dinsdag 27 mei 2014

Antwoord

Beste Solido,

Je substitutie is goed. Uit $t = 3x^3-1$ kan je halen waaraan $x^3$ gelijk is, de $x^5$ in de opgave kan je splitsen als $x^3 \, x^2$ waarbij de laatste factor verdwijnt via $x^2 \, dx = \ldots \, dt$.

mvg,
Tom

td
dinsdag 27 mei 2014

 Re: Substitutiemethode 

©2001-2024 WisFaq