Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 73166 

Re: Elliptische krommen

Excuus.
P1 is punt op curve = P1(-2,3)
Ik reken uit via addition formules dat 3(P1)=(752/529,54239/12167)
P3 en P7 zijn ook punten op curve resp P3(2,5) en P7(52,375). Nou wil ik uitrekenen dat 3(P1)-P3=P7.
Ik ga ervan uit dat -P3=(2,-5) en dus dat 3(P1)+(-P3)=P7.
Gaat niet. Vervolgens uitgerekend: 3(P1)=P3+P7
Klein verschil maar ook dit klopt niet.
Dus blijft over na te gaan dat 3(P1)-P3=P7.

Herman
Ouder - maandag 26 mei 2014

Antwoord

Ik heb het nagerekend en ik kom op $P_1+P_1 = (8,-23)$, en $(P_1+P_1)+P_1=(\frac{19}{25},\frac{522}{125})$. En ook $P_3+P_7=(\frac{19}{25},\frac{522}{125})$.

Zie Wikipedia: elliptic curves

kphart
maandag 26 mei 2014

 Re: Re: Elliptische krommen 

©2001-2024 WisFaq