Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wiskunde en economie

Een onderneming heeft een lening van € 200 000 aangevraagd. De rentevoet is 5,75%. De maandelijkse afbetaling, lopend over tien jaar, start pas drie jaar na het aangaan van de lening. Bereken de mensualiteit.
Vermits de betaling slechts na 3 jaar gebeurt is het kapitaal al 200000·1,05753= 236521,77
Vervolgens werk ik met een TI-83
en vul in:
N= 7·12=84
I% in maanden wordt 0,46698
PV= - 236521,77
en dan solve PMT en bekom 3410,49

Maar zou moeten 2579,07 zijn? Hoe bekom ik dit op mijn rekenmachine?

Dina
3de graad ASO - maandag 26 mei 2014

Antwoord

Je moet N=10*12=120 nemen.
Zie onderstaande screenshot:

q73176img1.gif

hk
donderdag 29 mei 2014

©2001-2024 WisFaq