Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekening

(2x)2/(0,030-x)·(0,030-x)=56

Ik kwam zo ver:
√(2x)2/(0,030-x)2=√56
√(2x/0,030-x)2=√56

verder kwam ik niet kunt u mij helpen

Remco
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 mei 2014

Antwoord

Hallo Remco,

Ben je misschien haakjes vergeten? Nu staat er:

q73161img1.gif

Dan moet je oplossen:

(2x)2=56
4x2=56
x2=14
x=√14 of x=-√14

Maar misschien bedoel je dit:

q73161img6.gif

Dat wordt dan:

q73161img3.gif

q73161img4.gif

q73161img5.gif

Kan je hiermee verder?

GHvD
zondag 25 mei 2014

 Re: Berekening 

©2001-2025 WisFaq