\require{AMSmath} Exacte oplossingen berekenen Beste,Hoe kan ik van cos(x)=-1/2 de exacte waarden geven met 0$<$x$<$2$\pi$ ?Ik snap wel dat je x= - 1/3$\pi$ krijgt, maar dat mag je niet laten staan in verband met de eis.. Dus hoe moet ik nu verder?Alvast bedankt! Atena Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 23 mei 2014 Antwoord Hallo Atena,Gebruik de grafiek van de cosinusfunctie (linker figuur) of de eenheidscirkel (rechter figuur):In de grafiek van de cosinusfunctie zie je dat cos(-1/3p)=1/2 en niet -1/2 zoals gevraagd, dus deze oplossing is onjuist.In beide figuren lees je snel af dat cos(2/3p) en cos(4/3p) gelijk zijn aan -1/2. Mee eens? GHvD vrijdag 23 mei 2014 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,Hoe kan ik van cos(x)=-1/2 de exacte waarden geven met 0$<$x$<$2$\pi$ ?Ik snap wel dat je x= - 1/3$\pi$ krijgt, maar dat mag je niet laten staan in verband met de eis.. Dus hoe moet ik nu verder?Alvast bedankt! Atena Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 23 mei 2014
Atena Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 23 mei 2014
Hallo Atena,Gebruik de grafiek van de cosinusfunctie (linker figuur) of de eenheidscirkel (rechter figuur):In de grafiek van de cosinusfunctie zie je dat cos(-1/3p)=1/2 en niet -1/2 zoals gevraagd, dus deze oplossing is onjuist.In beide figuren lees je snel af dat cos(2/3p) en cos(4/3p) gelijk zijn aan -1/2. Mee eens? GHvD vrijdag 23 mei 2014
GHvD vrijdag 23 mei 2014
©2001-2025 WisFaq